Υλικά
- 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο μούλτι (δεν χρειάζεται να λιώσουν)
- 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε κυβάκια
- 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
- 200 γρ. κορφές κουκουπιδιού
- 200 γρ. κορφές μπρόκολου
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε φετάκια
- 200 ml ελαιόλαδο
- περίπου 750 ml-1 λίτρο νερό ζεστό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου