Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Εύκολη μινεστρόνε του χειμώνα

 


Υλικά

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο μούλτι (δεν χρειάζεται να λιώσουν)
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια
  • 200 γρ. κορφές κουκουπιδιού
  • 200 γρ. κορφές μπρόκολου
  • 1 κλωνάρι σέλερι, σε φετάκια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • περίπου 750 ml-1 λίτρο νερό ζεστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου