Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Χούμους με παστουρμά

 


Υλικά

Μερίδες: 8 ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το χούμους με παστουρμά ξεπλένουμε τα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  4. Προσθέτουμε τον λεμονοχυμό, το ταχίνι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνει μια ενιαία κρέμα.
  5. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  6. Ζεσταίνουμε στον φούρνο ένα πήλινο σκεύος σερβιρίσματος, αδειάζουμε εκεί το χούμους και το διατηρούμε ζεστό.
  7. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με την πάπρικα και σοτάρουμε απαλά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  8. Ρίχνουμε τον παστουρμά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να βγάλει όλα τα ωραία του αρώματα.
  9. Αδειάζουμε το όλον στο χούμους και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου