Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025

Πουρές από κόκκινες φακές με καρότα και σοταρισμένα ντοματίνια

 


Υλικά


Για τον πουρέ

Για τα ντοματίνια

Διαδικασία

Πουρές

  1. Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ από κόκκινες φακές με καρότα και σοταρισμένα ντοματίνια, σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές, το νερό και το καρότο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσουν, ξαφρίζοντας στο μεταξύ, όσο χρειάζεται.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις φακές για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πολυκόφτη (ή μέσα στην κατσαρόλα, με ραβδομπλέντερ), προσθέτοντας παράλληλα το ελαιόλαδο, το τζίντζερ ή το κύμινο, το ξύσμα, τον χυμό, αλάτι και πιπέρι.

Ντοματίνια (τα ετοιμάζουμε όσο βράζουν οι φακές):

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με το κρεμμύδι, για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν.
  2. Σβήνουμε με το μηλόξιδο, ρίχνουμε τη ρίγανη και αλατοπίπερο, σείουμε καλά το τηγάνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Μοιράζουμε τον πουρέ φακής σε πιάτα και από πάνω βάζουμε κουταλιές από τα ντοματίνια, μαζί με τα ζουμάκια τους. Ιδανικά, συνοδεύουμε με ψητό χωριάτικο λουκάνικο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου