Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

πλιγούρι πιλάφι με σουτζούκι

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ε
  2. τοιμάσουμε το μπελγούρ πιλάφ – πλιγούρι πιλάφι με σουτζούκι σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον φιδέ για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε 500 ml νερό και αλάτι, και μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το πλιγούρι.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε το πιλάφι για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  5. Καλύπτουμε την επιφάνεια του πιλαφιού με τις φέτες σουτζουκιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου