Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο στο τηγάνι με ασιατική μαρινάδα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με το σύρμα όλα τα υλικά της μαρινάδας.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα, ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα και τα αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, εκτός ψυγείου.
- Σκουπίζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι Σετσουάν σε ένα μικρό ταψάκι και πιέζουμε ένα ένα τα φιλέτα εκεί, και από τις δύο πλευρές, για να καλυφθούν.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα 2 φιλέτα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τα στραγγίζουμε από το περιττό λάδι για 1 λεπτό σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Στο υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τα υπόλοιπα δύο φιλέτα με τον ίδιο τρόπο και τα στραγγίζουμε και αυτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι μας : Ένα ξηρό, κοφτερό Riesling, ένα φουντουκένιο Chardonnay ή κάποιο ξηρό αφρώδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου