Σοφία Μαυρίδου: Ο Όλυμπος παγκόσμιο στίγμα τουριστικής αναφοράς
Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση για την ανάδειξη του Ολύμπου από την
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης
Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, που
πραγματοποιήθηκε στο Poseidon Palace στο Δήμο Δίου-Ολύμπου
«Όλυμπος: 2.918 μ. Μύθου και Ιστορίας» ήταν το κεντρικό θέμα της επιτυχημένης εκδήλωσης για την προώθηση του τουρισμού, που κέντρισε το ενδιαφέρον το κοινού και που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε...
«Όλυμπος: 2.918 μ. Μύθου και Ιστορίας» ήταν το κεντρικό θέμα της επιτυχημένης εκδήλωσης για την προώθηση του τουρισμού, που κέντρισε το ενδιαφέρον το κοινού και που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε...
Η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τα 500 άτομα, σε μια εκδήλωση με επίκεντρο τον Όλυμπο, το παγκόσμιο αυτό μνημείο φυσικής ομορφιάς, που ξεπερνά τα σύνορα όχι μόνο της Πιερίας και της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Σκοπός της διοργάνωσης η προβολή της περιοχής , η προώθηση του τουρισμού και η προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το μυθικό βουνό των Θεών και να περιηγηθούν στα μονοπάτια του θαυμάζοντας το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.
Απόστολος Τζιτζικώστας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Πιερίας, ο
εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.
Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, οι Βουλευτές ΝΔ Πιερίας, κ. Γιώργος
Κωνσταντόπουλος και κ. Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ.
Περικλής Μήτκας, οι Αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου, κ.κ., Διονύσιος Φόλιος,
Νικόλαος Λάππας, Γεώργιος Ζτάνης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Χρήστος
Λεμονόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σέρβικης Δημοκρατίας
Republica Srpska στη Θεσσαλονίκη, κ. Βασίλης Λάμπρου, εκπρόσωποι της
τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και πλήθος κόσμου. Παράλληλα, χαιρετισμοί
απέστειλαν η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και οι υφυπουργοί
Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός και κ. Άντζελα
Γκερέκου.
Την ανάγκη για ενίσχυση και ανάδειξη των διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην Κεντρική Μακεδονία, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης ΚΜ σημείωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη διαφόρων θεματικών μορφών τουρισμού, που θα διασφαλίσουν τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Άλλωστε, αναφέρθηκε στα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μυθικού βουνού, η προώθηση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για την Πιερία, που διαθέτει τις προδιαγραφές προσέλευσης επισκεπτών και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
Την ανάγκη για ενίσχυση και ανάδειξη των διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην Κεντρική Μακεδονία, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης ΚΜ σημείωσε ότι η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη διαφόρων θεματικών μορφών τουρισμού, που θα διασφαλίσουν τουριστική κίνηση όλες τις εποχές του χρόνου. Άλλωστε, αναφέρθηκε στα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μυθικού βουνού, η προώθηση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για την Πιερία, που διαθέτει τις προδιαγραφές προσέλευσης επισκεπτών και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.
Ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών της εκδήλωσης. Ένα
προσεγμένο οπτικοακουστικό υλικό με τίτλο: “Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά”
παρουσίασε ο εκπαιδευτικός, κ. Ιωάννης Μπεϊνάς. Ο “Όλυμπος, Παγκόσμιο
Στίγμα Τουριστικής Αναφοράς” ήταν ο τίτλος της εισήγησης της
Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας,
Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σοφίας Μαυρίδου. Μια περιήγηση στο
θαυμάσιο κόσμο της λογοτεχνίας, όπου υμνείται ο Όλυμπος, προσέφερε ο
Αναπληρωτής Πρύτανη Α.Π.Θ. και Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ. ,
κ. Ιωάννης Τζιφόπουλος, με την εισήγησή του με τίτλο “Ο Όλυμπος της
λογοτεχνίας”. Στο ‘’ Φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου” αναφέρθηκε ο
Καθηγητής Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. και
τ.Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κ.
Θεοχάρης Ζάγκας. Προτάσεις για ανάδειξη και ανάπτυξη του Ολύμπου ανέλυσε
ο Επ. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. – Συγγραφέας, κ.
Ιωάννης Κυρίτσης, ενώ οι παριστάμενοι περιηγήθηκαν στον Όλυμπο με τον
Πρόεδρο του Δ.Σ. Olympus Marathon, κ. Αριστείδη Νίκα και την εισήγησή
του ΄΄ Διασχίζοντας τα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου”. Τέλος, ο
Γενικός Διευθυντής Marketing Greece, κ. Ιωσήφ Πάρσαλης, αναφέρθηκε στο “
Τουριστικό Στόρι της Πιερίας. Διήγηση. Προβολή. Ανάπτυξη” .
Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας που αφορά τη διασφάλιση της αειφορικής ανάπτυξης και διαχείρισης του Ολύμπου, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στην εισήγησή της με τίτλο
Ο “Όλυμπος, Παγκόσμιο Στίγμα Τουριστικής Αναφοράς”. «Θέλουμε έναν Όλυμπο σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Θέλουμε ένα Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνση τους» είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε σειρά δράσεων που προβλέπονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Ολύμπου και αφορούν τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου με άξονα τον Όλυμπο και ενδεικτικές υποενότητες τη χλωρίδα, πανίδα, μυθολογία, αρχαιολογία, ιστορία, με τη δημιουργία θεματικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, τη δημιουργία Δασικών Χωριών, την εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (δημιουργία Χιονοδρομικού κέντρου, τελεφερίκ / lift) και όλων των συνοδών έργων τα οποία θα τύχουν όλων των απαιτούμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς βάση των προβλέψεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) Ολύμπου, τη δημιουργία Κέντρου Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και ενίσχυση αθλητικών διοργανώσεων εθνικής / διεθνούς εμβέλειας (Μαραθώνιος Ολύμπου), την ήπια τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μέσου του αγροτοτουρισμού και του οικοτουρισμού καθώς και τη δυνατότητα ανάδειξης των παλαιών παραδοσιακών οικισμών του Ολύμπου, όπως του Π.Παντελεήμονα, της Π.Σκοτίνας και της Π.Λεπτοκαρυάς.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε ότι με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ιδρύθηκε ο Πιερικός Οργανισμός Τουρισμού συντονίζοντας όλους τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς και γνωστοποίησε ότι η Π.Ε.Πιερίας συμμετέχει ενεργά ως ιδρυτικός φορέας στη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με την ονομασία «Πανεπιστήμιο Ολύμπου» με την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων.
«Ο Όλυμπος αποτελεί για τους κατοίκους της Πιερίας ιστορία και μύθο, παρελθόν – παρόν και μέλλον, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, έμπνευση, ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής, άρα και για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σημειώνοντας ότι η ΠΚΜ και η Π.Ε.Πιερίας ως αυτοδιοικητικός θεσμός ενεργοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει για την τουριστική προβολή του Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας, με την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών, βάση ενός συγκεκριμένου «προωθητικού μίγματος» τουριστικού marketing με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, επιλέγοντας τις προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί από το Διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Ιωακειμίδη, στην έκθεση του μουσείου με κεντρικό θέμα: “Αναβάσεις στο βουνό των θεών ” του Frederic Boissonnas, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας, αεικίνητος περιηγητής και λάτρης του Ολύμπου, τον οποίο επισκέφθηκε πολλάκις και φωτογράφισε, ανεβαίνοντας στην υψηλότερη κορυφή του. Οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν και την έκθεση βιβλίων – εντύπων – περιοδικών με θέμα τον Όλυμπο από τη συλλογή του κ. Γεωργίου Μηνούδη, ενώ απόλαυσαν εξαιρετικούς τοπικούς οίνους αλλά και τσάι Ολύμπου, που προσέφεραν τοπικοί παραγωγοί, όπως είναι οι κ.κ. Γεώργιος Αδάμος, Απόστολος Κούρτης, Κώστας Παπαγιαννούλης, Αθανάσιος Γραμματόσης , οι Αδελφοί Χρυσοστόμου και η παραγωγός βιολογικού τσάι Ολύμπου, κ. Τόνια Φυσικοπούλου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την πολυβραβευμένη Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου να δημιουργεί μια εκπληκτική μουσική ατμόσφαιρα. Την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος, κ. Νίκος Πατρής με την υπέροχη φωνή της κ. Φιλιώς Σέρβου, να καθηλώνει το κοινό. Ακολούθως, τη μουσική σκυτάλη πήρε η ταλαντούχα ερμηνεύτρια, κ.Μελίνα Ασλανίδου, που παρέστη στην εκδήλωση ως Πρέσβειρα Προβολής του Ολύμπου, μαγεύοντας και ΄΄ταξιδεύοντας΄΄ το κοινό με τη μελωδική της φωνή. Η κ. Ασλανίδου τιμήθηκε ως πρεσβευτής του Ολύμπου για την προβολή και την προώθηση του ιερού αυτού βουνού, ως σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, παγκόσμιο μνημείο της φύσης καθώς και παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. «Όλα τα καλοκαίρια μου μέχρι την εφηβεία τα πέρασα βλέποντας από το χωρίο της μητέρας μου τους πρόποδες του Ολύμπου. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε η μέρα που θα μου ζητούσαν να γίνω πρέσβειρα του Ολύμπου. Τιμή, συγκίνηση και δέος», δήλωσε συγκινημένη η ερμηνεύτρια.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην καλύτερη έκβαση της εκδήλωσης που σκοπό είχε την τουριστική ανάδειξη του Ολύμπου και της Πιερίας γενικότερα και προσέφερε ένα αναμνηστικό βιβλίο για τον Όλυμπο στην κ. Μελίνα Ασλανίδου, στους ομιλητές της εκδήλωσης, στο Διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Ιωακειμίδη, στον κ. Γεώργιο Μηνούδη, στον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και στο μαέστρο της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Νίκο Πατρή. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους κ. Βασιλική Κεράστα από την ΄΄Καθημερινή΄΄, την κ. Ξένια Στούκα από τον ΄΄Ελεύθερο Τύπο΄΄, τον κ. Νίκο Μαστροπαύλο από το ΄΄Βήμα της Κυριακής΄΄, την κ. Σίσσυ Νίκα από τη ΄΄Real News΄΄, τον κ. Μπάμπη Τάσιο από τη ΄΄Μακεδονία΄΄ και τα΄΄Όμορφα Ταξίδια΄΄ , τον κ. Φάνη Γρηγοριάδη από το ΑΠΕ, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που κάλυψαν την εκδήλωση και βοήθησαν στην προβολή και ανάδειξη του σκοπού.
Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας που αφορά τη διασφάλιση της αειφορικής ανάπτυξης και διαχείρισης του Ολύμπου, αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στην εισήγησή της με τίτλο
Ο “Όλυμπος, Παγκόσμιο Στίγμα Τουριστικής Αναφοράς”. «Θέλουμε έναν Όλυμπο σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο. Θέλουμε ένα Όλυμπο επισκέψιμο με όλο το σύνολο των δράσεων τόσο για την προστασία του Ολύμπου αλλά και των επισκεπτών καθώς και τη διευκόλυνση τους» είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε σειρά δράσεων που προβλέπονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Π.Ε.Πιερίας για την ανάδειξη και ανάπτυξη του Ολύμπου και αφορούν τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου με άξονα τον Όλυμπο και ενδεικτικές υποενότητες τη χλωρίδα, πανίδα, μυθολογία, αρχαιολογία, ιστορία, με τη δημιουργία θεματικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή, τη δημιουργία Δασικών Χωριών, την εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (δημιουργία Χιονοδρομικού κέντρου, τελεφερίκ / lift) και όλων των συνοδών έργων τα οποία θα τύχουν όλων των απαιτούμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς βάση των προβλέψεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) Ολύμπου, τη δημιουργία Κέντρου Ορειβασίας και Αναρρίχησης, τη θεσμοθέτηση, υλοποίηση και ενίσχυση αθλητικών διοργανώσεων εθνικής / διεθνούς εμβέλειας (Μαραθώνιος Ολύμπου), την ήπια τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μέσου του αγροτοτουρισμού και του οικοτουρισμού καθώς και τη δυνατότητα ανάδειξης των παλαιών παραδοσιακών οικισμών του Ολύμπου, όπως του Π.Παντελεήμονα, της Π.Σκοτίνας και της Π.Λεπτοκαρυάς.
Η κ. Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε ότι με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ιδρύθηκε ο Πιερικός Οργανισμός Τουρισμού συντονίζοντας όλους τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και τουριστικούς φορείς και γνωστοποίησε ότι η Π.Ε.Πιερίας συμμετέχει ενεργά ως ιδρυτικός φορέας στη δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος με την ονομασία «Πανεπιστήμιο Ολύμπου» με την υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων.
«Ο Όλυμπος αποτελεί για τους κατοίκους της Πιερίας ιστορία και μύθο, παρελθόν – παρόν και μέλλον, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, έμπνευση, ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής, άρα και για το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σημειώνοντας ότι η ΠΚΜ και η Π.Ε.Πιερίας ως αυτοδιοικητικός θεσμός ενεργοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει για την τουριστική προβολή του Ολύμπου και της Περιφερειακής Ενότητας, με την υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών, βάση ενός συγκεκριμένου «προωθητικού μίγματος» τουριστικού marketing με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, επιλέγοντας τις προσφορότερες επικοινωνιακές επιλογές για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των τουριστικών προορισμών.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να ξεναγηθεί από το Διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Ιωακειμίδη, στην έκθεση του μουσείου με κεντρικό θέμα: “Αναβάσεις στο βουνό των θεών ” του Frederic Boissonnas, ο οποίος υπήρξε ένθερμος φιλέλληνας, αεικίνητος περιηγητής και λάτρης του Ολύμπου, τον οποίο επισκέφθηκε πολλάκις και φωτογράφισε, ανεβαίνοντας στην υψηλότερη κορυφή του. Οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν και την έκθεση βιβλίων – εντύπων – περιοδικών με θέμα τον Όλυμπο από τη συλλογή του κ. Γεωργίου Μηνούδη, ενώ απόλαυσαν εξαιρετικούς τοπικούς οίνους αλλά και τσάι Ολύμπου, που προσέφεραν τοπικοί παραγωγοί, όπως είναι οι κ.κ. Γεώργιος Αδάμος, Απόστολος Κούρτης, Κώστας Παπαγιαννούλης, Αθανάσιος Γραμματόσης , οι Αδελφοί Χρυσοστόμου και η παραγωγός βιολογικού τσάι Ολύμπου, κ. Τόνια Φυσικοπούλου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με την πολυβραβευμένη Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου να δημιουργεί μια εκπληκτική μουσική ατμόσφαιρα. Την ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος, κ. Νίκος Πατρής με την υπέροχη φωνή της κ. Φιλιώς Σέρβου, να καθηλώνει το κοινό. Ακολούθως, τη μουσική σκυτάλη πήρε η ταλαντούχα ερμηνεύτρια, κ.Μελίνα Ασλανίδου, που παρέστη στην εκδήλωση ως Πρέσβειρα Προβολής του Ολύμπου, μαγεύοντας και ΄΄ταξιδεύοντας΄΄ το κοινό με τη μελωδική της φωνή. Η κ. Ασλανίδου τιμήθηκε ως πρεσβευτής του Ολύμπου για την προβολή και την προώθηση του ιερού αυτού βουνού, ως σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, παγκόσμιο μνημείο της φύσης καθώς και παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. «Όλα τα καλοκαίρια μου μέχρι την εφηβεία τα πέρασα βλέποντας από το χωρίο της μητέρας μου τους πρόποδες του Ολύμπου. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε η μέρα που θα μου ζητούσαν να γίνω πρέσβειρα του Ολύμπου. Τιμή, συγκίνηση και δέος», δήλωσε συγκινημένη η ερμηνεύτρια.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην καλύτερη έκβαση της εκδήλωσης που σκοπό είχε την τουριστική ανάδειξη του Ολύμπου και της Πιερίας γενικότερα και προσέφερε ένα αναμνηστικό βιβλίο για τον Όλυμπο στην κ. Μελίνα Ασλανίδου, στους ομιλητές της εκδήλωσης, στο Διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, κ. Ευάγγελο Ιωακειμίδη, στον κ. Γεώργιο Μηνούδη, στον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και στο μαέστρο της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Νίκο Πατρή. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους κ. Βασιλική Κεράστα από την ΄΄Καθημερινή΄΄, την κ. Ξένια Στούκα από τον ΄΄Ελεύθερο Τύπο΄΄, τον κ. Νίκο Μαστροπαύλο από το ΄΄Βήμα της Κυριακής΄΄, την κ. Σίσσυ Νίκα από τη ΄΄Real News΄΄, τον κ. Μπάμπη Τάσιο από τη ΄΄Μακεδονία΄΄ και τα΄΄Όμορφα Ταξίδια΄΄ , τον κ. Φάνη Γρηγοριάδη από το ΑΠΕ, καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, που κάλυψαν την εκδήλωση και βοήθησαν στην προβολή και ανάδειξη του σκοπού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου