Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Συνταγή για εορταστικά μπισκότα

Συνταγή για εορταστικά μπισκότα


Υλικά για 4-6 άτομα

- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη 200 γραμμάρια
- 1 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 227 γραμμάρια
- 1/4 κούπας γάλα 70 γραμμάρια
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 3 κούπες αλεύρια για όλες τις χρήσεις 385 γραμμάρια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ζαχαρωτά για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ή κάδο του μίξερ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το γάλα, τη βανίλια, εκχύλισμα μέντας και το αυγό και ανακατεύετε. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση. Πλάθετε την πρώτη ζύμη σε μπάλα και τη βάζετε με μεμβράνη στο ψυγείο. Συνεχίζετε με τη δεύτερη ζύμη ανακατεύοντας τη στο μίξερ με το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύπτετε και αυτή τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

3. Προθερμένετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας. Αφαιρέστε τις ζύμες από το ψυγείο. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από κάθε κομμάτι της ζύμης και ρολάρετε σε 10 εκ κορδόνι. Στη συνέχεια διπλώνετε το ένα με το άλλο ώστε να πάρουν σχήμα ζαχαρωτού. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

4. Ψήστε τα μπισκότα 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με τα τριμμένα καραμελάκια. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου