Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ...


Όσοι έχουν κωδικούς του taxisnet μπορούν από σήμερα να δουν τα ένσημά τους από το 1994 και μετά online μέσω της εφαρμογής του συστήματος «Ατλας»...
Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή θα καλύπτει  τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ (ασφαλιστικός βίος έως το 1994) και του ΟΓΑ από το 1998 έως σήμερα.


Ο χρήστης πρέπει να μπει  στην ιστοσελίδα www.atlas.gov.gr και να συμπληρώσει  στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet.

Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων.

Ήδη, από την αρχή του 2014, μέσω του συστήματος «Ατλας» οι ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης κάθε εργαζόμενου  ασφαλισμένου ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, ανά μήνα.

Τα ασφαλιστικά Ταμεία αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην εταιρεία πληροφορικής των Ταμείων, ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όλα τα νέα στοιχεία του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών που καταβάλλονται.

Ετσι οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ, και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου