Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ :«Μετατροπή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Καρίτσας σε Πολιτιστικό Κέντρο, διαμόρφωση αύλειου χώρου»






Δημοπρατείται η αποπεράτωση του έργου «Μετατροπή Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων Καρίτσας σε Πολιτιστικό Κέντρο, διαμόρφωση αύλειου χώρου» από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και άμεσα αναμένονται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το...

έργο αφορά στην εκτέλεση όλων των απαραίτητων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών για τη μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο, της υφιστάμενης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ. Καρίτσας του Δήμου Δίου Ολύμπου του νομού Πιερίας.


Η οικονομοτεχνική μελέτη του έργου είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και εκπονήθηκε στο σύνολό της (τεχνική μελέτη, υποστηρικτικές μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κλπ) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Το έργο χρηματοδοτείται από τους πόρους της ΠΕ Πιερίας και είναι εγγεγραμμένο στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΠ έτους 2014 της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Η αίθουσα αυτή κατασκευάσθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και είναι ιδιοκτησία της ΠΚΜ - ΠΕ Πιερίας, ως διάδοχος φορέας της ΝΑ Πιερίας. Το κτίριο λόγω της μη λειτουργίας του και μη ολοκλήρωσης συγκεκριμένων εργασιών, όπως ηλεκτρομηχανολογικών, χρωματισμού κλπ καθώς και εργασιών διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, έχει παρουσιάσει φθορές από την πάροδο του χρόνου που χρήζουν αποκατάστασης.


Το Πολιτιστικό κέντρο Καρίτσας αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 426,27τ.μ., ισόγειο εμβαδού 426,70τ.μ. και μεσοπάτωμα 50,55τ.μ., συνολικού εμβαδού 903,09τ.μ. Περιλαμβάνει στο ισόγειο, κεντρική αίθουσα συγκεντρώσεων, δυναμικότητας περίπου 250 θέσεων με σταθερά καθίσματα και χώρο σκηνής περίπου 60 τμ και wc ΑμεΑ, στο μεσοπάτωμα βοηθητικό χώρο προβολών - μετάφρασης και στο υπόγειο, εκθεσιακό χώρο, χώρους αποδυτηρίων, χώρους υγιεινής , αποθήκες, γραφείο και η/μ εγκαταστάσεις.


« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει την αναπτυξιακή της πολιτική με στόχο την αναβάθμιση του τόπου και τη δημιουργία υποδομών που εξυπηρετούν και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.Με την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου θα συμβάλουμε στην τόνωση και ανάδειξη του πολιτιστικού στοιχείου-πολιτισμού της Πιερίας και κατ΄επέκταση στην αύξηση της επισκεψιμότητας καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου