Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Φασολάκια, κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                           
Προετοιμασία: 45΄, Μαγείρεμα: περίπου 5΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 350 γρ. φασολάκια, κατά προτίμηση μπαρμπούνια, καθαρισμένα*(εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κτψ)
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τρυφερά κολοκυθάκια, κομμένα σε 4 χοντρές φέτες το καθένα  
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, σε φετάκια  
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα (καβουρδισμένα για 2 - 3 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία)
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ντρέσινγκ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (αν θέλουμε)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη, της αρεσκείας μας
  • 20 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί

Διαδικασία


Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το λάδι και το ξίδι και τα χτυπάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Σαλάτα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε  φρέσκο νερό και ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για 1 λεπτό. Τα στραγγίζουμε και αυτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
* Πως τα καθαρίζουμε;
Κόβουμε τις άκρες τους και μετά με ένα μικρο μαχαιράκι ή έναν αποφλοιωτή (peeler) τα καθαρίζουμε περιμετρικά ώστε να απομακρύνουμε την ενοχλητική «ραφή-ίνα».

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου