Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Καγιανάς με τα... όλα του

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: περίπου 20΄
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 8 αυγά, χτυπημένα σε ένα μπολ
  • 4 μεγάλες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρή τσακώνικη μελιτζάνα, σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 8 - 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι, σε κυβάκια

∆ιαδικασία


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μελιτζάνα και την πιπεριά για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να πάνε παντού.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει το αυγό. Σκορπίζουμε τις ελιές και το αγγούρι και σερβίρουμε.

➔ Συνοδεύουμε με ψωμί και φέτα βαρελίσια, γαρνιρισμένη με λάδι και ξερή ρίγανη.

Τι πίνουμε
Επιλέγουμε μια αρωματική ρετσίνα, νέας εποχής!
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου