Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Η επόμενη ημέρα του Mega...


Ποιο θα είναι το νέο μετοχικό σχήμα στο Mega; Η απάντηση αυτήν την Τετάρτη 31 Μαΐου, μετά τον πλειστηριασμό στον ΔΟΛ. Στο Mega περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Η απόκτηση του 19,6% των μετοχών που κατείχε η Πήγασος στον Τηλέτυπο από την Dimera Media είναι η πιο σοβαρή ένδειξη για τις προθέσεις που υπάρχουν περί πλήρους επαναλειτουργίας του Mega.

Το ποιος θα αποκτήσει το 22,11% του ΔΟΛ είναι καθοριστικής σημασίας. Στην περίπτωση που είναι ο Ιβάν Σαββίδης, θα ελέγχει πλέον το 41,7% των μετοχών της Τηλέτυπος (20,11% + 19,6%) και δεύτερος μέτοχος με 37% θα είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη. Ήδη υπήρξαν επαφές για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας. Μπαίνοντας στο Mega ο Ιβάν Σαββίδης θα πληρώσει ένα εύλογο αντίτιμο στην πλευρά Βαρδινογιάννη, το οποίο θα μετουσιωθεί σε ποσοστό υπέρ της Dimera Media στο Star.

Αν νικητής βγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τότε η σχέση θα αλλάξει. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη θα έχει τις περισσότερες μετοχές και μετά θα κληθούν να συνυπάρξουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 22,11% και ο αντίπαλός του Ιβάν Σαββίδης με 19,6%, έχοντας και την υποστήριξη του Πήγασου με 13%. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αλλάξει το ΔΣ της εταιρείας και στη συνέχεια να γίνει αποδεκτό το business plan της Grant Thornton και να ξεκινήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπό την έγκριση του ΕΣΡ

Τι έγινε όμως με τη μεταβίβαση των μετοχών της Πήγασος στην Dimera Media, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΣΚΑΪ και της ΝΔ; Οι μετοχές που πουλήθηκαν αντί ποσού 5 εκατ. ευρώ ήταν ελεύθερες από βάρη. Παρά τα δάνεια που είχε λάβει από τις συστημικές τράπεζες ο Πήγασος, αυτές οι μετοχές δεν είχαν μπει ενέχυρο, συνεπώς μπορούσαν και να πουληθούν. Ο επόμενος έλεγχος, αφού η πράξη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα γίνει από το ΕΣΡ, που έχει και τον τελικό λόγο στη μεταβίβαση...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώνταςΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου