Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ξεκινούν οι εγγραφές για τις κρατικές κατασκηνώσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για κρατικές κατασκηνώσεις

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας ξεκινούν οι εγγραφές για τα παιδιά και για άλλες κατηγορίες ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2017.
Πρόκειται για κατασκηνώσεις οι οποίες φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη για παραθερισμό και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν.
Οι εγγραφές των παιδιών , γίνονται στους δήμους που θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις, μέχρι τις 16 Ιουνίου 2017.
Για την εγγραφή των παιδιών, χρειάζεται:
- Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα προς το δήμο που έχει την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στην οποία αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το φύλο και η ηλικία του παιδιού.
- Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη), άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά (π.χ. άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες, κλπ).
- Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες, κλπ).
Για τα ΑμεΑ
Για την εγγραφή ατόμων και αναπηρίες, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 2105236501, η οποία θα έχει και την ευθύνη επιλογής των κατασκηνωτών, των συνοδών και του ειδικού προσωπικού.
Σχετικές οδηγίες θα εκδοθούν από τη Διεύθυνση Προστασίας ΑμεΑ του υπουργείου.
α) Κατά την επιλογή των κατασκηνωτών, προτιμούνται οι οικονομικά ασθενέστεροι.
β) Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής, σύμφωνα με την αριθμ. Δ22 / οικ. 23235 / 676 / 22-5-2017 (ΑΔΑ: 68ΣΝ465Θ1Ω-ΘΙ4) απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπου ρυθμίζονται και οι σχετικές λεπτομέρειες.
γ) Οι Δήμοι που θα λειτουργήσουν παιδικές εξοχές-κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος, υποχρεωτικά θα πρέπει να φιλοξενήσουν κατασκηνωτές και από τους άλλους Δήμους της χώρας, εφόσον υποβληθούν σχετικές αιτήσεις.
δ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία, κλπ).
ε) Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, συμμετέχουν στις παιδικές εξοχές κατά προτεραιότητα. Για τη φιλοξενία 10 παιδιών και άνω, κάθε Ίδρυμα θα πρέπει να εξασφαλίσει και έναν συνοδό.
στ) Οι δήμοι στους οποίους θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων, υποχρεούνται να ενημερώσουν για το πρόγραμμα αυτό όλα τα ΚΑΠΗ της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου