Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών … πάλι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων-ΠΟΠΚΣ,

Το Σάββατο, 18 Νοε 2017, στις 11.00, στο Πάρκο Α. Τρίτση (Αθήνα, Ίλιον) στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων-ΠΟΠΚΣ, οργανώνεται ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας».

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανέλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας-ΠΕΣΚΟ (peskonet@gmail.com, 2108813760).
Η ανοικτή συζήτηση της 18 Νοε 2017, στο Πάρκο Α. Τρίτση, έχει σαν κύριο «κορμό» την δοκιμασμένη πρωτοβουλία «Μέντορες Κοινωνικής Οικονομίας» και στοχεύει να καλύψει κυρίως προβληματισμούς μελών και στελεχών εθνικοτοπικών συλλόγων της κοινωνίας των πολιτών. Με δεδομένη την πληθυσμιακή σύνθεση της σύγχρονης Αθήνας, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι εσωτερικοί μετανάστες, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Αττικής είναι δυνητικοί συμμέτοχοι εθνικοτοπικών συλλόγων από τις περιοχές καταγωγής των οικογενειών τους, έχουν κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά και εφ όσον πιστεύουν ότι έχουν κοινά στοιχεία επιβίωσης στο μέλλον, έχουν τα χαρακτηριστικά να συμμετέχουν ενεργά.
Στην ανοικτή συζήτηση κλήθηκαν να συμβάλλουν δοκιμασμένοι εισηγητλες για να διευκολύνουν τις συζητήσεις που θα περιστραφούν γύρω από τα παρακάτω:
«Προοπτικές και δυνατότητες του κόσμου των συλλόγων» με εισηγητή τον κ Μανόλης Πατεράκης (πρόεδρο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ)
«Ομοσπονδίες και συνέργιες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας» με εισηγητή τον κ Βασίλη Τακτικό (δημοσιογράφο, συγγραφέα, Διευθυντή Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας)
«Συμμαχίες γνώσης & κοινοτικός συνδικαλισμός για την ΑγροτοΣυνεταιριστική Ευρώπη: ToRuraction» με εισηγητή τον καθ Γιώργο Ο. Τσομπάνογλου (Kαθηγητή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου)
«Γέφυρες συνεργασίας παραγωγών-καταναλωτών. Κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία» με εισηγητή τον κ Δημήτρη Μιχαηλίδη (δημοσιογράφο, ΑΓΡΟΝΕΑ)
«Συνέργιες των ΚΟΙΝΣΕΠ με καταναλωτικές και συλλογικές οργανώσεις» με εισηγητή τον κ Χρίστο Τσολάκο (Λογιστή, μέλος της ΚοινΣΕπ ΛΟΓΗΣ ΚΑΛΟΥΔΙΑ)
«Ομοσπονδίες και συγκρότηση τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου» με εισηγητή τον κ Kώστα Οικονομόπουλο (μέλος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3)
«Οι κοινότητες ως επενδυτής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα» με εισηγητή τον κ Ευάγγελο Σπινθάκη (πολιτικό επιστήμονα, συντονιστή ΠΕΣΚΟ)
Η ανοικτή συζήτηση με ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο και κυρίως σε μέλη εθνικοτοπικών συλλόγων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Νοε 2017, στις 11.00, στο πάρκο Α. Τρίτση (Ίλιον, Αττική), στην αίθουσα ΠΟΠΚΣ.
Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, και ιδιαίτερα οι εθνικοτοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι η «ψυχή» της κοινωνίας και είναι ένα πραγματικό συνεχές εργαστήριο ανάπτυξης Κοινωνικού Κεφαλαίου, που είναι η βάση για οιασδήποτε μορφής δομή της Κοινωνικής Οικονομίας.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382 \

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»
Σας προσκαλούμε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
«Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας»
Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” Αίθουσα ΠΟΚΠΣ
Σάββατο 18 Νοε 2017, 11:00-19:00, Για συμμετοχή: peskonet@gmail.com - 2108813760
Με την υποστήριξη της
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ώρα: 11.00
«Προοπτικές και δυνατότητες του κόσμου των συλλόγων»
Μανόλης Πατεράκης, πρόεδρος
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ώρα :11.15
«Ομοσπονδίες και συνέργιες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας» - Βασίλης Τακτικός, δημοσιογράφος – συγγραφέας, διευθυντής Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας
Ώρα: 11.30
«Συμμαχίες γνώσης και  κοινοτικός συνδικαλισμός για την Αγροτο-Συνεταιριστική Ευρώπη : ToRuraction», Γιώργος Ο. Τσομπάνογλου, Kαθηγητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Μυτιλήνη
11.45 – 12.15
Συζήτηση

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ώρα 12.15
«Γέφυρες συνεργασίας παραγωγών – καταναλωτών. Κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία», Δημήτρης Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος ΑΓΡΟΝΕΑ
Ώρα  12.30
«Συνέργιες των ΚΟΙΝΣΕΠ με καταναλωτικές και συλλογικές οργανώσεις»
Χρίστος Τσολάκος, Λογιστής – κοινωνικός επιχειρηματίας «ΚΟΙΝΣΕΠ ΛΟΓΗΣ ΚΑΛΟΥΔΙΑ»
12.45– 13.15
Συζήτηση

ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ώρα  13.15
«Ομοσπονδίες και συγκρότηση τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου»
Kώστας Οικονομόπουλος, ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Ώρα  13.30
«Οι κοινότητες ως επενδυτής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα»
Ευάγγελος Σπινθάκης, πολιτικός επιστήμων, συντονιστής ΠΕΣΚΟ
13.45 – 14.15
Συζήτηση
14.15– 16.15
Κέρασμα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

TETAΡΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
16.15 - 19.00
Στρογγυλά τραπέζια
        «Αγροδιατροφή χωρίς μεσάζοντες».
        «Ομοσπονδίες και τοπική αυτοδιοίκηση»
        «Εναλλακτικός τουρισμός και κοινωνική οικονομία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου