Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Σπετζοφάι με τόνο

 


Υλικά

    Μερίδες: 6

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 μέτριες γλυκές πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
  • 3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
  • 2 καυτερές πιπεριές κέρατο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή θυμάρι
  • 150 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • 200 γρ. λευκό τόνο Αλοννήσου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν δεν έχουμε μαραθόσπορους, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας ούζο, ενώ αντί για πιπεριές καυτερές να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο.


Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, όλη την ντομάτα, τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 10-12′ και προσθέτουμε τον τόνο «σπασμένο» σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε το σπετζοφάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου