Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Γεύμα ευχαριστιών του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στα Μ.Μ.Ε της Πιερίας

 

  Με την ολοκλήρωση του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπουως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσηςστην ανάδειξη και προβολή των δραστηριοτήτων του και την τρέχουσα περίοδο, παραχώρησε σχετικό γεύμα-ευχαριστιών με παράλληλη σύντομη ενημέρωση περί του απολογισμού των φετινών πρωτοβουλιών του θεσμού.

  Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος και ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος 

  Υποδεχόμενοι τους συνδιοργανωτές και τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου της Πιερίας, τα διοικητικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με ευθύνη στον τομέα της ενημέρωσης, οι Βασίλης Δήμου (δημοσίων σχέσεων και προβολής) και Περικλής Χατζηγιάννης (επικοινωνίας) πέρα των ευχαριστιών, στάθηκαν με έμφαση στην θετική εξέλιξη των πρωτοβουλιών του θεσμού όπως αυτή απορρέει από τη συνεργασία με τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, καθώς και στην συμβολή των Μ.Μ.Ε. στην έξωθεν εικόνα και πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο πρόεδρος και οι αυτοδιοικητικοί.

  Ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος εκτός από το θετικό της πολύχρονης συνεργασίας με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τους Δήμους, αλλά και την επίσης παραγωγική συνεργασία με τους εκπροσώπους του Τύπου, τους οποίους και ευχαρίστησε, τόνισε: «Χαρακτηριστικά το Φεστιβάλ Ολύμπου δεν είναι η διοίκηση του και οι λιγοστοί εργαζόμενοι. Είναι όλη η Πιερία. Είμαστε όλοι που αγωνιούμε για να αναδείξουμε τον τόπο μας μέσω του πολιτισμού. Επί πλέον οι χορηγοί και οι εθελοντές. 

  Ετοιμαζόμαστε ήδη για το 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2024. Τη νέα χρονιά θα έχουμε τη χαρά να αναδείξουμε το έργο μας στο ανακαινισμένο θέατρο του Δίου και στις γύρωθεν λειτουργικές του υποδομές. Παράλληλα βρισκόμαστε σε επαφές για την επιλογή της τιμώμενης χώρας.»

  Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου: «Να σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για την άριστη συνεργασία, αλλά και στην προσπάθεια σας να κοινωνήσετε και να προβάλετε το Φεστιβάλ Ολύμπου. Με εξωστρέφεια θεωρώ ότι θα αναδειχθούν και άλλοι  αρχαιολογικοί χώροι του νομού, διαθέσιμοι στις επιλογές του ΟΡ.Φ.Ε.Ο. 

  Ασφαλώς συνεχίζουμε μαζί. Επικροτούμε το έργο σας και την προσπάθεια, γιατί έτσι βοηθάμε τον τόπο μας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη μας τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος μας υποστηρίζει σε αυτή την προσπάθεια.»

  Ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος: «Πρωτίστως ευχαριστώ για την πρόσκληση. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε ανάλογη συνάντηση η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία περαιτέρω ενημέρωσης. Κύριε πρόεδρε. Δεν λησμονώ όσα κουβεντιάσαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μου στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. όπου θέσαμε ως προοπτική να βρεθούν χώροι και στην Κατερίνη για σειρά εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

  Πρέπει να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να ξεφύγει η πόλη από το τέλμα. Σε ότι μου αναλογεί να είστε σίγουροι ότι θα είμαι και εγώ αρωγός σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Γιατί απλά κοινωνία δίχως πολιτισμό δεν υπάρχει. Ο πολιτισμός είναι κοινωνία και η κοινωνία είναι πολιτισμός.»

  Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος: «Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι η κορωνίδα μας. Μια φράση χιλιοειπωμένη που έχει ως παρακαταθήκη δύο παραμέτρους. Ένα ισχυρό όνομα και ένα εκπληκτικό πολιτιστικό φορτίο που κουβαλάει αυτή η περιοχή. 

  Το Φεστιβάλ Ολύμπου πρέπει να μπει κάτω από την Περιφέρεια, γιατί απλά η Περιφέρεια ενώνει. Εμείς ως Δήμοι πρέπει, και ασφαλώς όπως το πράξαμε μέχρι τώρα, το ίδιο θα συνεχίσουμε, βοηθώντας με τις υπηρεσίες μας τον θεσμό. Το θέατρο του Δίου, το Κάστρο Πλαταμώνα, αλλά και μαζί με άλλους χώρους σε ολόκληρη την Πιερία θα αναδείξουμε περισσότερο την πολιτιστική και ιστορική μας ταυτότητα. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι πάντα δίπλα σας.»

  Το γεύμα ευχαριστιών ολοκληρώθηκε με απονομές στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της επετειακής πλακέτας με την παράσταση της φετινής αφίσας του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου που απεικονίζει τον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας, Δημήτριο Παντερμαλή. 

Πέρα των δημοσιογράφων, τίμησαν με την παρουσία τους την συνάντηση ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του νέου Δημάρχου Κατερίνης, Χαράλαμπος Φωκαϊδης και ο ειδικός συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτριος Δήμου.

  Από πλευράς ΟΡ.ΦΕ.Ο. παρόντα τα επίσης διοικητικά μέλη, Γιώργος Σαμαλής-γενικός γραμματέας, Λένα Γεωργούλη-υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων και Ραφαήλ Μετενίδης-χορηγιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών, καθώς και εκ μέρους της Γραμματείας η  Ροδή Ναβροζίδου. Στη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης ο συνεργάτης του γραφείου επικοινωνίας, Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης.

Το γεύμα ήταν μια ευγενική προσφορά στο Φεστιβάλ Ολύμπου, της ταβέρνας « Αγιονέρι »  στο Δίον.






















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου