Υλικά
Μερίδες: 4-5- Για να ετοιμάσουμε την απεραθίτικη κρασοτηγανιά με τουρκάκια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε (θα ακολουθήσουν οι πιπεριές-τουρκάκια και το φαγητό θα γίνει ήδη καυτερό) και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον χοιρινό λαιμό για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πάρει απαλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, το κρέας να ροδίσει καλά και τα κομμάτια να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε την τηγανιά σε πιάτα, σκορπίζουμε τη ρίγανη σε κάθε μερίδα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου