Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Μανουρομελέτα (ομελέτα με τυρί μανούρα Νάξου)

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μανουρομελέτα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά.
  2. Απλώνουμε εκεί τις φέτες τυριού, καλύπτοντας τον πυθμένα του τηγανιού, και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
  3. Αδειάζουμε από πάνω τους τα αυγά και αλατίζουμε καλά.
  4. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν περιμετρικά της ομελέτας.
  5. Την καπακώνουμε με ένα μεγάλο πιάτο (ή με μεγάλο καπάκι κατσαρόλας) και τουμπάρουμε με προσοχή το σκεύος για να έρθει η ψημένη πλευρά της ομελέτας προς τα πάνω.
  6. Την αφήνουμε γλιστρήσει στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει και αυτή.
  7. Σερβίρουμε τη μανουρομελέτα ζεστή.

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου