Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ένα νοσταλγικό ταξίδι από το μουσικό σχολείο Κατερίνης



Τραγούδια και μελωδίες αγαπημένες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, θα προσφέρουν στο κοινό τα μουσικά σύνολα του μουσικού σχολείου Κατερίνης, σε μια γιορτή από τα παλιά.
Το νοσταλγικό μουσικό ταξίδι σ’ ένα παρελθόν τόσο μακρινό και ταυτόχρονα τόσο ζωντανό, θα γίνει στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου (21:00) στο ανοικτό θέατρο του δημοτικού πάρκου.

Η εκδήλωση έχει κεντρικό άξονα τη στενή σχέση που διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα στη μουσική και τον κινηματογράφο, ανάμεσα στην εικόνα και τον λόγο και βασίζεται σε αγαπημένες συνθέσεις – τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (Χατζηδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Πλέσσας κ.α.).

Νότες & κινηματογραφικά τραγούδια, που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές θα πλημμυρίσουν το θεατράκι του πάρκου, με φόντο φωτογραφικό υλικό από αξέχαστες ταινίες - θησαυροφυλάκιο για το ελληνικό τραγούδι.

Παράλληλα, με το σύνθημα: «Μ΄ ένα μολύβι κι ένα χαρτί στηρίζουμε τη γνώση» οι διοργανωτές αφιερώνουν την εκδήλωση στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Όπως επισημαίνουν: «Αφήνοντας ένα μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο ή και τα δύο κατά την είσοδό μας στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου δίνουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά, που στερούνται τόσα πολλά, να γευτούν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου