Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Οι τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι για πολλούς το... μεγαλύτερο ντουλάπι της κουζίνας. Βάζουν τα πάντα σε αυτό, θεωρώντας ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στα τρόφιμά τους. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πολύ διαφορετική.
Το ψυγείο, αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, μπορεί και να χαλάσει κάποια τρόφιμα, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν την υφή τους, το άρωμά τους και τη γεύση τους, καθιστώντας τα, ουσιαστικά, άχρηστα.

Τα 10+1 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο είναι τα παρακάτω:

Λάδι
Το λάδι στο ψυγείο μετατρέπεται αυτομάτως σε... βούτυρο, καθώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες τείνει να σταθεροποιείται και χρειάζεται αρκετό χρόνο μετά για να μπορέσει να αποκτήσει ρευστή μορφή.

Καφές
Ο καφές λειτουργεί σαν... σφουγγάρι απορροφώντας όλες τις μυρωδιές. Ετσι, αν μπει στο ψυγείο, απλά θα χάσει εντελώς το άρωμά του και τη γεύση του. Επιπλέον, η υγρασία τον καταστρέφει.

Ντομάτες
Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις ντομάτες και συγκεκριμένα την υφή τους, με αποτέλεσμα ύστερα από μερικές ημέρες να αποκτούν μια... αλευρώδη υφή.

Κρεμμύδια
Αν το κρεμμύδι είναι κομμένο, στο ψυγείο θα χάσει την υγρασία του και θα ξεραθεί τελείως. Σε περίπτωση που δεν έχει κοπεί, η υγρασία θα το μουχλιάσει.

Πατάτες
Οι χαμηλές θερμοκρασίες διασπούν το άμυλο της πατάτας, με αποτέλεσμα αυτές να γίνουν πιο γλυκές.

Μπανάνες
Οι χαμηλές θερμοκρασίες καθυστερούν την ωρίμανσή τους. Επομένως, αν βάλει κανείς μερικές πράσινες μπανάνες στο ψυγείο, θα χρειαστεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ωριμάσουν και να μπορέσει να τις καταναλώσει.

Μέλι
Το μέλι όσο και να μείνει σε ένα βάζο δεν χαλάει ποτέ. Μόνο αν το βάλει κανείς στο ψυγείο. Και αυτό γιατί θα κρυσταλλωθεί η ζάχαρη που περιέχει και θα αποκτήσει υφή ζυμαριού.

Σκόρδο
Το ψυγείο επιταχύνει το μούχλιασμα του σκόρδου.

Πεπόνι
Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πεπονιού.

Ψωμί
Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν το ψωμί, το κάνουν να χάνει τη φρεσκάδα του και του δίνουν μια λαστιχωτή υφή.

Φρέσκα βότανα
Απορροφούν τις μυρωδιές ακριβώς όπως ο καφές, με αποτέλεσμα να χάνουν το άρωμά τους και τη γεύση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου