Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αυτές είναι οι κορυφαίες αθλητικές φωτογραφίες για το 2014





Στις 8 Ιουλίου η Βραζιλιά γνώρισε την πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας της από τη Γερμανία. Το 7-1 της «νάσιοναλμανσαφτ» αποτέλεσε τον προάγγελο της κατάκτησης του τίτλου λίγες ημέρες αργότερα κόντρα στην Αργεντινή.



Στις 24 Ιουνίου η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα βλέπει για άλλη μια φορά τον Λουίς Σουάρεζ να δαγκώνει αντίπαλό του και να «χύνει την καρδάρα με το γάλα» μετά από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Παρόλα αυτά ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα που τον περίμενε τέσσερις ολόκληρους μήνες, μέχρι δηλαδή να τελειώσει η τιμωρία που του επέβαλε η FIFA.



O Γκάρεθ Μπέιλ πανηγυρίζει έξαλλα το δεύτερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τον τίτλο αυτό οι μερένχες έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε 10 τίτλους ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.



Ο βορειοϊρλανδός Ρόρι ΜακΙλρόι κατέκτησε στις 10 Αυγούστου το αμερικανικό πρωτάθλημα γκολφ και έτσι καθιερώθηκε ως ο διάδοχος του μεγάλου Τάιγκερ Γουντς.



Οι ευρωπαίοι γκόλφερ Τζέιμι Ντόναλτσον, Χένρικ Στένσον, Ίαν Πούλτερ, Λι Γουέστγουντ και Τζάστιν Ρόους «λούζουν» τον αρχηγό της ομάδας Πολ ΜακΓκίνλεϊ για τη νίκη στο τουρνουά Ryder Cup αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.



Ο Ρότζερ Φέντερερ πανηγυρίζει τον μοναδικό τίτλο που απουσίαζε από το παλμαρέ του. Στις 23 Νοεμβρίου κέρδισε τον Γάλλο Ρισάρ Κασκέ και χάρισε στην Ελβετία την πρώτη θέση στο Davis Cup.



Στον πρώτο τελικό του Ρολάν Γκαρός που κρίθηκε στα τρία σετ μετά το 2001 η Μαρία Σαράποβα επικράτησε της Ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ και κατέκτησε έτσι τον δεύτερο τίτλο της στο Γαλλικό τουρνουά και τον πέμπτο τίτλο σε τουρνουά γκραν σλαμ.



Ο Νίκο Ρόζμπεργκ βγαίνει εκτός γραμμής στην πίστα της Μόντσα την ώρα που ο ομόσταυλός του στη Mercedes Λούις Χάμιλτον συνεχίζει ακάθεκτος τον δρόμο του για την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στο πρωτάθλημα της Formula 1.



Ο αρχηγός της εθνικής Αυστραλίας στο κρίκετ Μάικλ Κλαρκ αποχαιρετά τον Φίλιπ Χιουζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν μια μπάλα κρίκετ τον πέτυχε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια παιχνιδιού λίγο πριν συμπληρώσει τα 26 του χρόνια.



Ο Κενυάτης Ντένις Κιμέτο κόβει το νήμα στον μαραθώνιο του Βερολίνου και σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο δρόμο με 2 ώρες 2 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Ο Κιμέτο πιστεύεται ότι θα είναι ο πρώτος δρομέας που θα τρέξει την κούρσα σε λιγότερες από δύο ώρες.



Η στιγμή που ντρόπιασε τον Πούτιν όταν ο πέμπτος και τελευταίος ολυμπιακός κύκλος δεν εμφανίστηκε ποτέ αλλά παρέμεινε νιφάδα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.



Στις 12 Φεβρουαρίου η Ελβετίδα Ντομινίκ Γκισίν και η Σλοβένα Τίνα Μάζε γράφουν ιστορία στο αλπικό σκι. Οι δύο αθλήτριες τερμάτισαν με τον ακριβώς ίδιο χρόνο με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να αποφασίσουν ότι είναι και οι δύο νικήτριες και έπρεπε και οι δύο να ανέβουν στην κορυφή του βάθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου