makaronopita-xwriatikh                                                                       Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά με τρύπα
  • 3/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
  • 8 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • πιπέρι, λίγο αλάτι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τα 6 αβγά χτυπημένα, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί 4 φύλλα αλειμμένα ανάμεσα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω τη μισή γέμιση μακαρονιών. Σκεπάζουμε τα μακαρόνια με άλλα 2 φύλλα επίσης αλειμμένα με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση μακαρονιών και καλύπτουμε με 2 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 2 αβγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.