Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ

lefteria.blogspot.gr


   Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας με θέμα: «ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΦΗ», οι μαθητές του τμήματος Α5, που εκπόνησαν την εργασία, και του Α6, με τη συνοδεία της υπεύθυνης του Προγράμματος φιλόλογο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης κ. Ελευθεριάδου Ευθυμίας και των φιλολόγων κ. Σαπουντζή Μαρίας και κ. Δημόπουλου Δημήτρη, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον Μακρύγιαλο  και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Γιάννη Τζιφόπουλο σχετικά με τα ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Πιερίας.
Επιπλέον, παρακολούθησαν τη διαδικασία έρευνας και μελέτης των διαφόρων επιγραφών και στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές επιδόθηκαν στην κατασκευή έκτυπων επιγραφών με τη βοήθεια του κ. Τζιφόπουλου και των συνεργατών του. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στον χώρο ανασκαφών στον Μακρύγιαλο.


Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τζιφόπουλο και τους συνεργάτες του, διότι εργάστηκαν με γνώση, έμπνευση και κέφι, προκειμένου να δώσουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά την τοπική Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου