Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων

Στις 18/5/2015 και ώρα 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Αιγινίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων υπό την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Λαγδάρη. Η συνάντηση αφιερώθηκε στο οξύ πρόβλημα των διοδίων που απασχολεί ιδιαίτερα τους φορείς και πολίτες της περιοχής μας και για μιαν ακόμη φορά εκφράστηκε η κοινή βούληση για ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κατάργησής τους.
Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εργασίες που γίνονται στον κόμβο Αιγινίου και Μακρυγιάλου επισημαίνοντας πως η εκκρεμότητα αυτή δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην κυκλοφορία και διακίνηση ανθρώπων και αγαθών.
 Είναι κοινή διαπίστωση πως η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί εξαιτίας του υπέρογκου τιμήματος, που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν όσοι μετακινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη. Η αδυναμία μάλιστα πολλών να ανταποκριθούν στη σοβαρή αυτή επιβάρυνση, τους αναγκάζει να αποφεύγουν τη νέα εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης και να χρησιμοποιούν  τον παράπλευρο παλαιό δρόμο για τον προορισμό τους. Το γεγονός αυτό καθιστά «υποχρεωτική» τη διέλευση των αυτοκινήτων μέσω του Αιγινίου, επιβαρύνοντας έτσι το οικιστικό περιβάλλον και την κυκλοφορία του κεντρικού άξονα με κίνδυνο να πληρώσει η περιοχή μας βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου και της ακαταλληλότητας της οδού. Στο τέλος διατυπώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο η βούληση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Επιτροπής Αγώνα να διεκδικήσουν με αποφασιστικότητα το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών  στην απρόσκοπτη χρήση έργων που διασφαλίζουν άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις.
                                             Ο Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού

                                                 Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου