Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

''ΕΡΧΟΝΤΑΙ 906 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ''...


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προσλήψεις 906 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού από το υπουργείο Υγείας ...
για την κάλυψη των δραματικών κενών του ΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατανομής 906 θέσεων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Πιο συγκεκριμένα, κατανεμήθηκαν 706 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού και 200 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων με προτεραιότητα στις παραϊατρικές ειδικότητες. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι έως δέκα μήνες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό θα φτάσει στα νοσοκομεία από τον ερχόμενο Ιανουάριο στην καλύτερη περίπτωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι προκηρύξεις αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό μετά από έξι χρόνια και ότι θα συνεχιστεί η κατανομή στα νοσοκομεία μέχρι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των 4.500 προσλήψεων.

Η κατανομή έγινε με βάση την ιεράρχηση των πλέον επειγουσών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις ΥΠΕ καθώς και τα υπομνήματα φορέων και σωματείων εργαζομένων.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διορισμών μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ από κρίσεις προηγούμενων ετών που εκκρεμούσαν και είχαν «παγώσει» ενώ άμεσα θα προκηρυχθούν και οι πρώτες θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ. Αυτές θα ενισχύσουν τμήματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αφορούν κυρίως σε άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Προσλήψεις επικουρικών
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί επίσης η κατανομή 622 θέσεων σε επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.
 
Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει την πρόσληψη περίπου 800 επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία και 620 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η διαδικασία αυτών των προσλήψεων θα γίνει βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του ν.4325/2015 και ύστερα από την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα ορίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του.
                                                                                   
Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που υλοποιείται με στόχο την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας, προς προκήρυξη 2.983 θέσεων από τις οποίες οι 1541 αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου