Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές

Μεσογειακή μακαρονάδα με ελιές                        Υλικά για 2 -4 άτομα


- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- 4 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 200 γραμμάρια τυρί κασέρι (τριμμένο ή κομμένο σε κύβους)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, για περίπου 10 λεπτά. 

2. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τις ελιές με την κάππαρη. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

3. Κατόπιν προσθέτετε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Γαρνίρετε με τριμμένο κασέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου