Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά 

Υλικά-8 κοπανάκια κοτόπουλου
-8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 ποτηράκι κρασί λευκό
-400 γρ. ντομάτα κονκασέ
-1 πρέζα κανέλα
-400 γρ. κολοκυθάκια μικρά ή κομμένα στα τρία
-ηλιέλαιο για τα κολοκυθάκια
-1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 μοσχολέμονο (το ξύσμα του)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ώσπου να κάψει και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε την ντομάτα, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα οποία έχουμε σοτάρει με το ηλιέλαιο σε τηγάνι ώσπου να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ανακατεύουμε προσεκτικά, ρίχνουμε τον δυόσμο και το μοσχολέμονο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Tip Μπορεί να γίνει και στον φούρνο: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια γάστρα και ψήνουμε στους 200°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου