Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ξεκινούν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Σποράδες

Αποτέλεσμα εικόνας για FlyingCat 4, καταμαράν
Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Θεσσαλονίκη προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Τα δρομολόγια θα γίνονται από την Hellenic Seaways με το FlyingCat 4, καταμαράν που πιάνει ταχύτητα έως και 40 κόμβους, χωρητικότητας 440 επιβατών. Από Θεσσαλονίκη το δρομολόγιο θα ξεκινά στις 10 το πρωί και θα υπάρχει και αυθημερόν επιστροφή.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα δρομολόγια τον Ιούνιο θα είναι καθημερινά εκτός Τρίτης και Τετάρτης ενώ από 01/07 θα είναι καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα. Το τελευταίο δρομολόγιο θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 3 με 3,5 ώρες ανάλογα το νησί του προορισμού ενώ η τιμή του εισιτηρίου θα ανέρχεται στα 59 ευρώ ενώ αν υπάρξει το εισιτήριο είναι μετ' επιστροφής η τιμή πέφτει στα 100 ευρώ συνολικά. Παράλληλα υπάρχουν εκπτώσεις για πολύτεκνους, φοιτητές, παιδιά καθώς και η συνεργασία της ακτοπλοϊκής εταιρίας με εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Την περσινή τουριστική περίοδο υπολογίστηκε πως κόπηκαν περίπου 70.000 εισιτήρια, το ένα τρίτο εξ αυτών για το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη, άλλο τόσο η επιστροφή ενώ σημαντικό μερίδιο είχαν και οι ενδιάμεσες στάσεις.

«Η Θεσσαλονίκη επωφελείται από τη σύνδεση» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας τονίζοντας πως θα είναι ένα πρόσθετο προϊόν για τον τουρισμό της πόλης.

«Χτίζουμε την γραμμή. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη» ανέφερε από τη μεριά του ο διευθυντής Πωλήσεων της Hellenic Seaways, Αριστείδης Κατσαΐτης ενώ ευχαριστημένος για την συνεργασία του με τον δήμο Θεσσαλονίκης δήλωσε ο Γιάννης Δημητριάδης, ναυτικός πράκτορας της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.


http://www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου