Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Μοσχάρι κοκκινιστό light με άγριο ρύζι


Επιλέγοντας ένα σχετικά άπαχο κομμάτι του ζώου και μαγειρεύοντάς το με ελάχιστο λάδι, το κλασικό φαγητό γίνεται πολύ ελαφρύ, χωρίς να χάσει τίποτα από τη νοστιμιά του.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο, κομμένο σε κύβους περίπου 3 εκ. (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να αφαιρέσει το ορατό λίπος)
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά, σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ολόκληρες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (με τα υγρά τους)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. άγριο ρύζι
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Διαδικασία

Αλατίζουμε το μοσχάρι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλύπτει το κρέας. Μόλις αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά (τόσο ώστε να κοχλάζουν απαλά), σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρέας. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη δάφνη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλη 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 5 - 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το μοσχάρι με το ρύζι και τη σάλτσα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου