Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ηλεκτρονικά η έκδοση βεβαίωσης για τους επαγγελματίες γεωργούς

Ειδήσεις - Με ένα "κλικ" η έκδοση της... | Palo.gr
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια, η έκδοση της βεβαίωσης του επαγγελματία αγρότη γίνεται πλέον μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας (δείτε πατώντας εδώ), που φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από 01-01-2020 έως 31-12-2020, με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018
Αφορά τους αγρότες, για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι, από το Τμήμα Διαχείρισης Data Center Δικτύου και Βάσεων Δεδομένων της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ και οι ΑΦΜ τους έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ για τον χαρακτηρισμό των δικαιούχων ως «επαγγελματίες αγρότες» προς συμπλήρωση των κωδικών 037 και 038 του εντύπου Ε1 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2019.
Επικουρικά ισχύουν και οι βεβαιώσεις των επαγγελματιών αγροτών που εκδίδονται από τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων του ΥΠΑΑΤ.

Ανακοίνωση και από το ΥπΑΑΤ για το θέμα της βεβαίωσης

Ανακοίνωση για το θέμα της βεβαίωσης εξέδωσε και το ΥπΑΑΤ, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στην οποία τονίζονται τα ακόλουθα:
Έκδοση της βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη με ένα «κλικ» από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη
 Ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των αγροτών, προχωρά στην απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη.
  
Μέσω της υπηρεσίας αυτής οι αγρότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ψηφιακά, μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου τους με ένα «κλικ» μέσω της ηλεκτρονικής   πλατφόρμας (δείτε πατώντας εδώ)
Σημειώνεται ότι η βεβαίωση που εκδίδεται ψηφιακά δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.
Η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από τις 01-01-2020 έως  τις 31-12-2020 με στοιχεία του φορολογικού έτους 2018 και αφορά τους αγρότες για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχονται ηλεκτρονικά προς τους αγρότες στην κατεύθυνση της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή που επιχειρεί η Κυβέρνηση.
Δείτε την απόφαση πατώντας εδώ
Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου