Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας

Το αψύ από τη φύση του κατσικίσιο τυρί στη σάλτσα ντομάτας κάνει τη διαφορά. Μην το προσπεράσετε!

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμος, φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 10-12 ντομάτες ώριμες για σάλτσα, τριμμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κατσικίσια «φέτα»

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε ελαφρώς με τα δάχτυλα να πλατύνουν. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο, τα πανάρουμε με το αλεύρι, και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7-8 τεμαχίων, για 4-5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα ντομάτας: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, θρυμματίζουμε το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου