Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

«Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση ».

«Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση ».

    Με τον τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» εορτάζονται για το έτος 2023 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας συμμετέχει στον εορτασμό με την εκδήλωση  «Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση ».

 Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, σχετική με το θέμα, της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, κ. Γεροφωκά Ελένης και παρουσίαση επιλεγμένων χορών από το πλούσιο ρεπερτόριο της νεοελληνικής  χορευτικής παράδοσης.  Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την τριπλή ενότητα τραγούδι – μουσική - χορός να αναδείξει  τα στοιχεία της χορευτικής παράδοσης  που επιβιώνουν  από την αρχαιότητα, αλλά κυρίως  να επισημάνει ότι η σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού χορού και του ελληνικού παραδοσιακού χορού, έγκειται στον λειτουργικό τους ρόλο στο πλαίσιο των αξιών που διαπνέουν τις δημόσιες δραστηριότητες.

 

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/9 στις 19:30 στο Θέατρο του δημοτικού πάρκου Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

Παρμενίωνος 32, Κατερίνη

Τηλ.: 2351047883,

Emailefapie@culture.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου