Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Στην τουριστική αγορά της Πολωνίας στοχεύει ο Δήμος Κατερίνης

Στο GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP, που υπό την αιγίδα των Υπουργείων: Τουρισμού Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, στη Βαρσοβίασυμμετείχε η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δ. Κατερίνης. 

Η εκδήλωση -  workshop, στην οποία συμμετείχαν 50 ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators και  διακεκριμένα media επικεντρώθηκε αφενός στην προβολή και προώθηση του εναλλακτικού -  πολυτελούς τουριστικού προϊόντος και αφετέρου στην προβολή της τοπικής γαστρονομίας σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Η επιλογή της αγοράς της Πολωνίας έγινε με κριτήριο την ιδιαίτερη δυναμική, την οποία παρουσιάζει για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική γαστρονομία. 

Ειδικά σε ό, τι αφορά τον Δήμο Κατερίνης, η Πολωνία αποτελεί μια παραδοσιακή αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Πιερία και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης, συνιστά προτεραιότητα. 

Την κεντρική εκδήλωση προλόγισε η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βαρσοβία, Νίκη Χ. Καμπάκαι η Διευθύντρια του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. (με έδρα την Πολωνική πρωτεύουσα), με αρμοδιότητα στις αγορές της Πολωνίας και της Τσεχίας,  Νικολέτα Νικολοπούλου.

Ο Δήμος Κατερίνης εκπροσωπήθηκε από το υπηρεσιακό στέλεχος της αντιδημαρχίας Τουρισμού, Ευάγγελο Νικολαΐδη και από τον επιστημονικό συνεργάτη,υπεύθυνο για την κατάρτιση επιμέλεια του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου, για το έτος 2023, Σπύρο Πένγκα

Όπως επισημάνθηκε μετά το πέρας του workshop από τους εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης«ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τον προσβάσιμο τουρισμό στην περιοχή μας, καθώς και για τα τοπικά οινοποιεία,τομείς στους οποίους η Αντιδημαρχία Τουρισμού επενδύει διαχρονικά».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου