Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Μοσχιοί με αρακά

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους μοσχιούς με αρακά, ξεκινάμε ξεχωρίζοντας τα κεφάλια από τους μοσχιούς και τα ψιλοκόβουμε. Το σώμα με τα πλοκάμια τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα κεφάλια και τον πελτέ για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε τους μοσχιούς, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (στα 10 λεπτά θα είναι ελαφρώς τραγανός).
  6. Σκορπίζουμε το μάραθο και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου