Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Συμμετοχή του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών της Βουλής για την ανάπτυξη και ανάδειξη του Ολύμπου


Με θέμα την «Ανάδειξη και ανάπτυξη ορεινών περιοχών: το παράδειγμα του ορεινού όγκου του Ολύμπου» συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 η Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, στην αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, υπό την προεδρία του Προέδρου της Υποεπιτροπής, βουλευτή Εμμανουήλ Κόνσολα.


Στη συνεδρίαση, μετά από πρόταση του βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα, συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος.

Μεταξύ των θεμάτων που δόθηκαν έμφαση κατά την εισήγηση του Δημάρχου, ήταν η αειφόρος ανάπτυξη και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθότερης διαχείρισης του μεγάλου όγκου των επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό, με την δημιουργία και ενίσχυση εναλλακτικών αξόνων πρόσβασης στο εμβληματικό βουνό. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας μίας διαπεριφερειακής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ολύμπου (Ο.Χ.Ε.) και τη συμπερίληψή της στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν δράσεις που αφορούν στην ασφάλεια των επισκεπτών, στον εκσυγχρονισμό μιας σειράς υφιστάμενων καταλυμάτων, στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) για την «πράσινη» μετακίνηση των επισκεπτών, στην πιστοποίηση μονοπατιών και φύλαξή τους με πρόσληψη φυλάκων και χρήση drones και στην περαιτέρω προώθηση και προβολή του Ολύμπου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνεδρίαση στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, στον σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#baceb8cf-5b32-48c2-957a-b19b00d27d7b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου