Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Γαλέος κρασάτος με ντοματίνια και άρωμα εστραγκόν-λάιμ

 


Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον γαλέο κρασάτο με ντοματίνια και άρωμα εστραγκόν-λάιμ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα  το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν εντελώς διάφανα και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τον γαλέο, ανακατεύουμε με προσοχή, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το εστραγκόν και το λάιμ.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει η σάρκα του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα, ρίχνουμε το σχοινόπρασο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  5. Αφήσουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο δυνατές βράσεις, ώστε να κοχλάσει έντονα και να δέσει και αποσύρουμε.
  6. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με καλό χωριάτικο ψωμί.

Στα ποτήρια μας θα βάλουμε το λευκό, ξηρό κρασί του μαγειρέματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου