Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Άγρια χόρτα με μάραθο και δυόσμο, γιαχνί

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα άγρια χόρτα με μάραθο και δυόσμο, γιαχνί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα όσο μάς αρέσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου