Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Όλα ανοιχτά στην διαπραγμάτευση



«Όλα είναι ανοιχτά και δεν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες αλλά όλοι έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένες χρονικές στιγμές» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Αθήνας και δανειστών.
Από σήμερα βρίσκονται στις Βρυξέλλες τόσο τα τεχνικά κλιμάκια της κυβέρνησης, όσο και οι εκπρόσωποι σε επίπεδο Brussels Group για να ενταθούν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία που θα αποδεσμεύσει μέρος της χρηματοδότησης.

Ωστόσο, κορυφαίος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς οι διατάξεις του θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες.
«προσπαθούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και δεν είναι κακό να υπάρχει μια νομική κωδικοποίηση των προτάσεών μας», ανέφερε ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα άσκησε κριτική στους εκπροσώπους των δανειστών, σημειώνοντας ότι «εκείνοι δεν έχουν μια συγκεκριμένη πρόταση».
Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, ότι «ας μας πουν ότι είναι το email Χαρδούβελη οι θέσεις τους για να το γνωρίζουμε». Παράλληλα σημείωσε ότι οι συζητήσεις γίνονται για όλα τα θέματα αλλά κανένα δεν κλείνει, ενώ υποστήριξε ότι όλα είναι ανοιχτά και ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά κάνει υποχωρήσεις, απάντησε «συνεχώς».
Πέραν αυτών ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση για το πως θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη απόφαση της ΕΚΤ για μείωση της αξίας των εγγυήσεων (Collateral) που δέχεται για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, σημείωσε ότι «υπάρχει σχέδιο, αλλά δεν θα σας το πω», προσθέτοντας ότι δεν θα τοποθετηθεί επί υποθετικών σεναρίων. 
Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό θέμα η ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου κι αν λάβει απόφαση για μείωση των εγγυήσεων τότε θα επιδεινωθούν οι συνθήκες ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας. 
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου