Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

«Λευκό καπνό» στις διαπραγματεύσεις βλέπει η κυβέρνηση

               Συνεδριάζει το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο
«Λευκό καπνό» στις διαπραγματεύσεις βλέπει η κυβέρνηση
Αισιοδοξία, παρά τις πιεστικές κινήσεις από τους δανειστές, εκφράζουν στην κυβέρνηση και μάλιστα κυβερνητική πηγή έλεγε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι «έως την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει θετική κατάληξη».
Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενώ λέγεται ότι εφόσον τα τεχνικά κλιμάκια προχωρήσουν σε σοβαρή σύγκλιση απόψεων, τότε θα αναλάβει πρωτοβουλίες και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε μία σειρά νέων τηλεφωνικών επικοινωνιών με ευρωπαίους ηγέτες θα επιχειρήσει να κλείσει την ενδιάμεση συμφωνία για την επόμενη εβδομάδα.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι παρά τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, «το κλίμα στο Euro Working Group ήταν καλό» και ότι η ελληνική πλευρά «δείχνει την θέλησή για συμφωνία».


Η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις ακόμα, ώστε να τελειώσει η εκκρεμότητα και να ανοίξει ο δρόμος για την τελική διαπραγμάτευση του Ιουνίου. Αλλά διαμηνύει ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να διαλύσει τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει, ειδικά σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Τα βήματα αυτά και έως πού μπορεί να φτάσει η Αθήνα στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης θα συζητηθούν το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου