Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πορεία Διαμαρτυρίας στη Πλατεία Ελευθερίας από τα Λύκεια της Κατερίνης

http://www.olympiobima.gr/

Με αιτήματα όπως η αναδιάρθρωση του συστήματος των Πανελλήνιων Εξετάσεων, τα γενικά προβλήματα παιδείας, οι καλύτερες σχολικές εγκαταστάσεις, τα θέματα μετακινήσεων κ.λ.π μαθήτες από όλα τα Λύκεια της Κατερίνης, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Πλατεία Ελευθερίας, την Δημαρχία, την Αντιπεριφέρεια και στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης Δημήτρης Μπαϊρακταρίδης τόνισε συγκεκριμένα στο ''Ο.Β'' ότι δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση, υπάρχουν βασικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν άμεσα. Ακόμα εξήγησε ότι στο σχολείο του δεν υπάρχει αρκετός χώρος γιατί ανοίγουν και άλλες ειδικότητες - θα έρθουν περισσότερα παιδιά με αποτέλεσμα τα παιδιά από το Ειδικό Σχολείο να μην έχουν το δικό τους απαραίτητο χώρο που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν γιατί στα διαλείμματα που γίνεται ένας χαμός μπορεί να χαθούν παιδιά.
Από τη πλευρά του ο Πρόεδρος του 4ο ΓΕΛ Κατερίνης Βασίλης Βούρας εξήγησε στο "Ο.Β'' ότι είναι χαρούμενος που στηρίζεται αυτή η προσπάθεια από όλα τα σχολεία ενώ διευκρίνησε ότι το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα ο τρόπος διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων που έχουν τοποθετηθεί μετά τις Ενδοσχολικές φέρνει άγχος και στεναχώρια στα παιδιά που δίνουν φέτος. 
Κλείνοντας δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα χρειάζεται οπωσδήποτε αναδιάρθρωση γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για όλους τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου