Στο ρακοκάζανο του κ. Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας την στιγμή της αλλαγή της βράσης στον άμβυκα, ο έμπειρος αμβυκέρης κ. Γιώργος Αδάμος και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου, κ. Δημήτρης Ρουκάς, άριστοι γνώστες και οι δύο των μυστικών της παραγωγής του καλού τσίπουρου. Η διαδικασία της απόσταξης του τσίπουρου είναι μια πραγματική τελετουργία, το φρέσκο άρωμα και η γεύσης του αποστάγματος σμίγουν με τις μουσικές, τα τραγούδια και τα πλούσια τοπικά εδέσματα.
Το έθιμο του γλεντιού στο ρακοκάζανο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας κουλτούρας και ο Γιώργος Αδάμος το διατηρεί ! ! !.
Το έθιμο του γλεντιού στο ρακοκάζανο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας κουλτούρας και ο Γιώργος Αδάμος το διατηρεί ! ! !.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου