Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


 


            H 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων παγκοσμίως, ώστε να έχουν επαρκείς και έγκυρες πληροφορίες για μία από τις πιο διαδεδομένες μάστιγες της σύγχρονης εποχής.

            Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία, ωστόσο, αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού εκπέμπει η UNAIDS, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS, που τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030».
            Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας είναι πως η πρόληψη πάντα σώζει ζωές, γι' αυτό κι εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες διαρκώς για το πώς μπορούν να προλάβουν την ασθένεια, να προφυλαχθούν, ή ακόμη και να την αντιμετωπίσουν σε περίπτωση προσβολής τους από τον ιό. Όλοι μας έχουμε χρέος να λαμβάνουμε τις σωστές πληροφορίες και να αντιμετωπίζουμε με απόλυτη ευθύνη, σύνεση και σοβαρότητα το σημαντικότατο αυτό ζήτημα, διότι μόνο με την ορθή ενημέρωση μπορούμε να προλάβουμε και μακροπρόθεσμα βεβαίως να σταματήσουμε την εξάπλωση της νόσου που έχει κοστίσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές ανά τον κόσμο.
            Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων σχετικά με το AIDS, είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για την εξάλειψη του φονικού αυτού ιού. Δημιουργώντας υπεύθυνους νέους πολίτες, σωστά πληροφορημένους και ευαισθητοποιημένους, έχουμε διανύσει τη μισή απόσταση προς το δρόμο μιας νέας εποχής, όπου το AIDS θα αποτελεί πια παρελθόν. Γι' αυτό το λόγο, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος διοργανώνουν την 1η Δεκέμβρη 2015 με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου (στην είσοδο της πλατείας), ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.
            Σας περιμένουμε όλους στο ειδικό περίπτερο από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, όπου θα μπορούμε όλοι μας να ενημερωθούμε, αλλά και να εξεταστούμε δωρεάν και κυρίως ανώνυμα με τη μέθοδο «rapid test» που αποτελεί μη ιατρική πράξη βάσει των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Διάγνωση της HIV Λοίμωξης σε Κλινικά και μη Κλινικά Πλαίσια» του ΚΕΕΛΠΝΟ και χρησιμοποιεί το ολικό αίμα μέσω τρυπήματος της θηλής του δακτύλου (τριχοειδικό αίμα - finger stick).

            Να είστε όλοι εκεί για μία νέα εποχή μακριά από τον εφιάλτη του AIDS.
            Η πρόληψη πάντα σώζει ζωές.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου