Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ίσα - ίσα μόνο για να ζούμε..


Ο εργαζόμενος άνθρωπος όπου γης έχει γράψει με ανεξίτηλο μελάνι αμέτρητους ηρωικούς αγώνες απέναντι στη βαρβαρότητα των εκμεταλλευτών του. Αγώνες που σηματοδοτούν τη διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής, την οργανωμένη πάλη που καμία εργοδοτική και κυβερνητική καταστολή δεν μπορεί να εμποδίσει.

 

Χρόνια ολόκληρα η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις οδηγίες της Ε.Ε και τους αντεργατικούς νόμους όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που φτάσανε στο σημείο να περάσουν με νόμο την κατάργηση του 8ωρου, να καθιερώσουν τη 13ωρη και 7ημερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που ανέκαθεν έβρισκαν στήριξη από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές οι οποίοι υπηρετούν μέχρι κεραίας τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας.

 

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους αφενός με τη μεγάλη ακρίβεια που ροκανίζει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, αφετέρου με τα γκρίζα σύννεφα του πολέμου να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας, αφού οι επιδιώξεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απαιτούν την ολοένα και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς τους και έξω από τα σύνορα. Ένταση της εκμετάλλευσης και πόλεμος!

 

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

 

Κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς που πολέμησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η εργατική τάξη έδωσε απάντηση οτι απέναντι στα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών προτάσσει τη ζωή των εργατών.

 

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία!

 

Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

·         Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

·         7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο

·         Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

·         Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

·         Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

·         Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου