Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Η ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ στην Πιερία

Εθιμοτυπικές επισκέψεις και σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου

  

Αποτελεί θεσμική λειτουργία της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ να συνεδριάζει κάθε μήνα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, να εξετάζει ζητήματα που άπτονται των δράσεων της, να πληροφορείται στα θέματα των τοπικών κοινωνιών και να προχωρά σε ενέργειες υποστήριξης, πάντα με αναφορά την προσφορά στον Ελλαδικό ορίζοντα.

  Η συνεδρίαση του τρέχοντος μηνός πραγματοποιήθηκε στην Πιερία, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, με θεματολόγιο τη λειτουργία της οργάνωσης, την εξέταση ζητημάτων του Ελληνισμού, την εισδοχή νέων μελών από την Πιερία και με σειρά εθιμοτυπικών επισκέψεων.

  Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ με επικεφαλής τον Κυβερνήτη, Χρήστο Καραπιπέρη και τον οικοδεσπότη πρόεδρο του τμήματος  «Ολύμπιος Ζευς» της Κατερίνης, Δρ Παναγιώτη Ταρενίδη και μελών της οργάνωσης, επισκέφθηκαν διαδοχικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, τους Δημάρχους, Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο, Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελο Γερολιόλιο, Πύδνας-Κολινδρού, Χρήστο Κομπατσιάρη και το Διευθυντή Δασών Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου.

  Στη συνέχεια στο Λιτόχωρο συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ με αναφορά στα λειτουργικά ζητήματα της οργάνωσης, ενώ στο τέλος έγινε η υποδοχή των τριών νέων μελών του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς».

Ο Κυβερνήτης

  Με το τέλος των διαδικασιών ο Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, Χρήστος Καραπιπέρης, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Η Περιφέρεια Ελλάδος εφαρμόζοντας στην πράξη την αποκέντρωση, πραγματοποιεί τα διοικητικά της συμβούλια σε κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται τοπικό τμήμα. Στην Πιερία όπου υφίσταται ένα πολύ δραστήριο τμήμα, μας δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε σειρά επαφών και συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για ζητήματα που τους απασχολούν.

  Παρουσιάσαμε τις δράσεις μας και τα προγράμματα που τρέχουν καθώς και τον στρατηγικό μας σχεδιασμό. Όλες οι συνεργασίες έγιναν σε άριστο κλίμα, ενώ βρήκαμε και τα σημεία των επί μέρους συνεργιών. Περιμένουμε από το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» να μας υποβάλλει αναλυτικότερα τις προτάσεις, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε δράσεις και να προχωρήσουμε σε συνεργασίες  οι οποίες θα αφήσουν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.»

 

Ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης

Από πλευράς του τμήματος «Ολύμπιος Ζευς» Κατερίνης, που είχε την ευθύνη της φιλοξενίας και του συντονισμού των διεργασιών, ο πρόεδρος Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, τόνισε:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που με τήρηση του χρονοδιαγράμματος επιτεύχθηκαν το πρωί εποικοδομητικές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη, την Αντιπεριφεριάρχη του τρεις Δημάρχους καθώς και το νέο Διευθυντή της  ΔιεύθυνσηςΔασών Πιερίας.

Από όλες τις συναντήσεις που έγιναν σε άριστο κλίμα προέκυψε θεματολογία για συνεργασίεςσε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ακολούθησε συνεδρίαση για εισδοχή νέων μελών στο τμήμα μας και με την παρουσία στη συνέχεια της ολομέλειας ολοκληρώθηκε η ημέρα με τη συνεδρίαση του ΔΣ της περιφέρειας ΑΧΕΠΑ στο φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου Ολύμπου.»

  Την επίσκεψη του Κυβερνήτη  ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, Χρήστο Καραπιπέρη συνόδευαν τα διοικητικά μέλη της οργάνωσης, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, πρώην Κυβερνήτης, Νικόλαος Δημητρόπουλος-Αντικυβερνήτης, Διονύσιος Πολίτης-Γενικός Γραμματέας και τα λοιπά διοικητικά μέλη,   ΑργύριοςΤσουνάκης,Κυριάκος Σπανόπουλος,Αδάμ ΒλαχογιάννηςΚωνσταντίνος Κρυστάλλης.Απόστολος Στεργίου καιο ΠαναγιώτηςΤαρενίδης  μαζί  με τα μέλη του  διοικητικού   συμβουλίου του    «Ολύμπιος Ζευς», Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, Ιωάννη Γρίβα, Ευθύμιο Σαρηγιαννίδη, Γεώργιο Παπαδημητρίου, Γεώργιο Παπαστεργίου καθώς και με τη πλειοψηφία των μελών τμήματος Κατερίνης.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου