Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ομάδα ΚΑΡ.Π.Α. στο Αιγίνιο (ΚΑΡδιο Πνευμονικής Αναζωογόνησης)

Την Κυριακή 29 Μαρτίου όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε με πρωτοβουλία του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου συνάντηση και ενημέρωση για τις προϋποθέσεις δημιουργίας ομάδας ΚΑΡΠΑ.
Την ενημέρωση έκαναν δύο Πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες της Διασωστικής ομάδας Πιερίας, η κ. Αθηνά Γεραρίδου και η κ. Αμβροσιάδου Μαρία.
Μετά την εκτενή ενημέρωση οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να συγκροτήσουν την πρώτη ομάδα ΚΑΡΠΑ, η οποία θα εκπαιδευτεί και στη συνέχεια θα γίνει προσωπική πιστοποίηση.
Τα δεδομένα της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης είναι τα ακόλουθα:
Συμμετοχή σε τέσσερα μαθήματα που θα γίνουν στο Αιγίνιο από τις παραπάνω εκπαιδεύτριες, σε χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα τις παρακάτω ημερομηνίες:
Παρασκευή17 Απριλίου ώρα 8,30΄.
Δευτέρα 20 Απριλίου  ώρα 8,30΄.
Παρασκευή 24 Απριλίου ώρα 8,30΄.
Δευτέρα 27 Απριλίου ώρα 8,30΄.
Υποβολή αίτησης για πιστοποίηση η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και από το ποσό των 40€, το οποίο καλύπτει το βιβλίο οδηγιών και τα έξοδα του φορέα πιστοποίησης.
Στόχος όσων βρεθήκαμε στη συνάντηση της Κυριακής
 Είναι να μπορέσει να λειτουργήσει πιστοποιημένη ομάδα παροχής ΚΑΡΠΑ σε όλο τον οικισμό του Αιγινίου, και των άλλων οικισμών αν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα και θα πιστοποιηθούν.
Σκοπός της ομάδας
Είναι να μπορεί να επεμβαίνει κάποιο μέλος της,  όσο γίνεται ποιο άμεσα όταν παραστεί ανάγκη και να εφαρμόζει την τεχνική της ΚΑΡΠΑ, σώζοντας έτσι μια ανθρώπινη ζωή.
Οργάνωση και τρόπος επέμβασης μέλους της ομάδας ΚΑΡΠΑ.
Τα πιστοποιημένα μέλη της ομάδας θα αναλάβουν χώρο ευθύνης πλησιέστερα στο τόπο διαμονής τους. Όλα τα σπίτια, καταστήματα και άλλοι χώροι συνάθροισης, θα πρέπει να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τηλεφώνου του μέλους της ομάδας ΚΑΡΠΑ που μένει κοντά και μπορεί να επέμβει γρήγορα. Έτσι μπορεί να υπάρξει αντιμετώπιση  μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά, που είναι και  ο ζωτικός χρόνος για να έχει αποτελέσματα αναζωογόνησης  η  επέμβασης με την τεχνική της ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση καρδιακής και πνευμονικής κατάρρευσης.
Αυτός ο τόπος έχει ακόμη μεγάλα αποθέματα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, τα οποία αν ενεργοποιηθούν σύμφωνα με τον παραπάνω γενικό σχεδιασμό μπορούν αν χρειαστεί να σώσουν ζωές. Έτσι λοιπών καλούνται όσοι συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση και όσοι άλλοι συμφωνείτε με τις παραπάνω σκέψεις, να συναντηθούμε την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 8,30΄στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου για να καθορίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.
Εκ μέρους του ΔΣ του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου
Τερζής Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου