Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" "Δυναμικό παρόν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Πιερίας"

Μια πανδαισία χρωμάτων, παραδοσιακών μουσικών, χορών και φορεσιών 8 Ευρωπαϊκών Χωρών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να θαυμάσουν από κοντά όσοι παρευρέθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κατά τo διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2015 στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα. Παρών στην όλη διοργάνωση εκπροσωπώντας την Ελληνική συμμετοχή στις εκδηλώσεις της 5ης Ιουλίου, ήταν και ο Σύλλογός μας, ύστερα από αποδοχή της ιδιαιτέρως τιμητικής πρόσκλησης των διοργανωτών.

Πιο συγκεκριμένα, την έναρξη της συμμετοχής μας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος κ.Σιαμάτρας Δημήτριος, ο οποίος κρατώντας τη γαλανόλευκη σημαία και φορώντας την παραδοσιακή Κοκκινοπλίτικη φορεσιά, χαιρέτησε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και παρέλαβε τα αναμνηστικά δώρα του ΟΠΠΑΠ για τη συμμετοχή μας. Ακολούθησε η Χορωδία ενηλίκων παρουσιάζοντας δυο παραδοσιακά Κοκκινοπλίτικα τραγούδια, δίνοντας εν συνεχεία τη σκυτάλη στην Ενήλικη Χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας. Οι Κοκκινοπλίτες χορευτές μας, χάρη στη καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Φτεργιώτη Αθανάσιου, παρουσίασαν ένα σύντομο χορευτικό πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό της γενέτειρά μας και κατάφεραν με τη ζωντάνια τους να ξεσηκώσουν και να ενθουσιάσουν το παρευρισκόμενο κοινό της Πιερίας καθώς και αυτό των φιλοξενούμενων χωρών.
Εκπροσωπώντας το ΔΣ του Συλλόγου μας, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η Ταμίας κ.Γατσιού-Λέγκα Πόπη, η Υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών και μέλος της χορωδίας κ. Παππά Λίτσα καθώς και η Υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης του Συλλόγου , κ. Δραγασιά Μαρία.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο κ. Παυλίδη Θεόδωρο για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση να συμμετέχουμε σε αυτή την αξιόλογη διοργάνωση, εκπροσωπώντας την Ελληνική συμμετοχή. Από την πλευρά μας καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για άρτια προβολή της Ελληνικής Παράδοσης σε ένα Πολιτιστικό γεγονός Διεθνούς εμβέλειας και υποσχόμαστε πως ο Σύλλογός μας θα είναι πάντοτε αρωγός σε ανάλογες πολιτιστικές διοργανώσεις που προωθούν τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των λαών.
Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Με εκτίμηση,


το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου