Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σεμινάριο της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου Κάτω Αγιάννη Πιερίας

 ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΟΥΣ

Με τη συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σταθερά βήματα κάνει η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας με στόχο την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητάς της. Αυτή η ομάδα παραγωγών ελαιολάδου ακλουθώντας τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία, πέτυχε να παράγει άριστης ποιότητας ελαιόλαδο και να εισπράξουν τα μέλη της, κατά την περσινή χρονιά, τη μεγαλύτερη πανελλαδικά τιμή για Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας πραγματοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη της στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τα μέλη της Ομάδας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα μέσα που απαιτούνται ώστε να πετύχουν περαιτέρω ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας της ομάδας.
Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κ. Μπάμπης Φιλαδαρλής (MBAMIExDipM), προσκαλεσμένος από την ομάδα, στέλεχος της εταιρίας Global Greece η οποία υποστηρίζει με συστηματικό τρόπο τις εξαγωγικές δραστηριότητες ελληνικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Φιλαδαρλής αναφέρθηκε στην προετοιμασία μιας επιχείρησης και στις απαραίτητες διαδικασίες για μια επιτυχή εξαγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου, εστιάζοντας επίσης στη μεθοδολογία κοστολόγηση της φιάλης, καθώς και στις προωθητικές πρακτικές μέσω προβολής, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις ή επιλεγμένους διαγωνισμούς. Επίσης, ανέλυσε τις αρχές του branding μιας νέας φιάλης υψηλής ποιότητος (prime) ελαιολάδου που θέλει να προωθήσει η ομάδα.
Ο πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας κ. Βασίλης Γκρεμούλας, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Για να πετύχει η ομάδα τον επιχειρηματικό της στόχο, προσανατολιζόμαστε μόνο σε εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου και όχι χύμα, προβάλλοντας την άριστη ποιότητα του πολυποικιλιακού ελαιολάδου που παράγει η ομάδα». Και πρόσθεσε ότι «το πολυποικιλιακό ελαιόλαδο που παράγει η ομάδα, αποτελεί μια εξαιρετική σύνθεση νέων γεύσεων και αρωμάτων». Ο κ. Γκρεμούλας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου για της προσπάθειές που κάνει τόσο σε προσωπικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο μέσων των υπηρεσιών της Π.Ε. Πιερίας για την ανάδειξη και προώθηση των πιερικών αγροτικών προϊόντων, στηρίζοντας, όπως τόνισε, τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και την επιχειρηματικότητα αυτής.
Στο σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχε και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς, ανέφερε ότι «τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα μας δεν έχουν μόνο υψηλή διατροφική αξία αλλά αποτελούν και την ταυτότητα της Πιερίας διαφημίζοντας ταυτόχρονα την περιοχή μας ως τουριστικό προορισμό, διότι προβάλλουν αλλά και προωθούν την εικόνα του τόπου μας». Τέλος, μιλώντας για τη φιλοσοφία λειτουργίας αυτής της συλλογικής προσπάθειας, σημείωσε ότι «η ομάδα ελαιοπαραγωγών Κάτω Αγιάννη επιχειρεί αυτή τη σημαντική εξαγωγική προσπάθεια με γνώμονα τον σεβασμό προς τον καταναλωτή και έχοντας ως βάση αυτή τη σημαντική ιδιότητα των τοπικών προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου