Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Σήμερα, Δευτέρα 28-09-2015 και ώρα 12:30 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ.κ. Σκούφα Μπέτυ, Τζαμακλής Χ. και Καστόρης Α., επισκέφθηκαν το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκη Α. και ενημερώθηκαν πλήρως για τα επείγοντα και σημαντικά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης.

  Στην ενημέρωση κυριάρχησαν και αναδείχθηκαν τρία (3) προβλήματα:

1. Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού για την καλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ότι πρέπει να προσληφθούν άμεσα, από την υφιστάμενη προκήρυξη Επικουρικών Ιατρών δεκαέξι (16) νέοι Επικουρικοί Ιατροί σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες (Παιδίατροι, Νεφρολόγοι, Ψυχίατροι, Ω.Ρ.Λ., Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Γαστρεντερολόγος, Πνευμονολόγος, Νευρολόγος και Μαιευτήρας/Γυναικολόγος).
2. Η έναρξη – επιτέλους- της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Κατερίνη η οποία είναι κλειστή εδώ και 5 χρόνια, δεν λειτούργησε ποτέ παρόλο που είναι πλήρως εξοπλισμένη, τα μηχανήματα είναι στα κουτιά και στις πλαστικές συσκευασίες τους και καταστρέφονται από τη μη λειτουργία τους.
Για τον σκοπό αυτό το συμπέρασμα ήταν ότι εφόσον βρέθηκε ποιος θα είναι ο Διευθυντής της ΜΕΘ (Διευθυντής Ιατρός από το Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου») θα πρέπει να γίνει πρόσληψη τεσσάρων (4) Επικουρικών Ιατρών από την υφιστάμενη προκήρυξη, με εξειδίκευση στην Εντατικολογία.
3. Άμεση τροποποίηση του Νόμου για την καταβολή των πρόσθετων εφημεριών των Ιατρών του ΕΣΥ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τα οποία είναι απλήρωτα από την 01-01-2015 έως και σήμερα.


Γραφείο Διοικητή
Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου