Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το «come back»

Στέλεχος της Fairfax: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το «come back»Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει το «come back», καθώς «υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας», εμφανίστηκε ο Μπράντλεϊ Πολ Μάρτιν, ανώτατο διοικητικό στέλεχος Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, μιλώντας σε εκδήλωση για τη βράβευση εργαζομένων της τράπεζας, παρουσία των εκπροσώπων των ξένων ιδιωτών μετόχων της Eurobank.


Ο Μπράντλεϊ Πολ Μάρτιν επισήμανε ότι ο όμιλος της Fairfax «επενδύει εκεί όπου διακρίνει ότι υπάρχει αξία, ακόμη υπό εξαιρετικά δύσκολες έως αρνητικές συνθήκες. Υπό αυτό το πρίσμα, επενδύσαμε στην Ελλάδα σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων, ωστόσο θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας». 

«Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το 'comeback'», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Με τα ίδια κριτήρια επενδύσαμε στην Eurobank, διότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας οργανισμός που διαθέτει ικανή και δοκιμασμένη διοίκηση η οποία χαίρει της εμπιστοσύνης μας και λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία και με βάση τους πλέον σύγχρονους και αυστηρούς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης», είπε. 

Επίσης, πρόσθεσε, η Eurobank ενσωματώνει αξία και διαθέτει τη δυναμική, ώστε, με την αποκατάσταση των συνθηκών, να αναδειχθεί ξανά σε βασικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας επισήμανε ότι, μετά από ένα εννεάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας, με τις τρεις εκλογικές φάσεις, διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη πολιτική σταθερότητα.

«Η ολοκλήρωση των stress test, μόλις έναν χρόνο μετά τα προηγούμενα που, επίσης, διοργάνωσε η ΕΚΤ, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για την Eurobank. Είμαι βέβαιος για τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της έκβασής τους», πρόσθεσε.

Έχουμε πλήρη συναίσθηση και της ευθύνης μας απέναντι στους μετόχους μας και τους ευχαριστούμε ειλικρινά που μας στήριξαν και εξακολουθούν να μας στηρίζουν μέσα σε συνθήκες που θα μπορούσαν να τους έχουν απογοητεύσει και οδηγήσει σε διαφορετικές αποφάσεις, τόνισε ακόμη.

«Σήμερα, σε μια καμπή της ιστορίας και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, στόχος μας είναι να φέρουμε τη Eurobank στη θέση που της αξίζει, στη θέση του πρωτοπόρου, της τράπεζας που ανοίγει δρόμους για την ελληνική τραπεζική. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Eurobank την τράπεζα που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πελατών της, την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων σε αυτή. Σε τίποτα δεν στηριζόμαστε περισσότερο, για να πετύχουμε αυτό το στόχο από όσο σε εσάς -στις ικανότητές σας και στην πίστη σας στο κοινό μας όραμα», είπε ο κ. Καραβίας.

Η τελετή, στην οποία βραβεύτηκαν 218 εργαζόμενοι με δεκαετή προϋπηρεσία στην τράπεζα και συνεχή και αδιάλειπτη υψηλή αξιολόγηση την τελευταία τριετία, πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των ξένων ιδιωτών μετόχων της Eurobank.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδιωτών ξένων μετόχων κ.κ. Wade Sebastian R.E. Burton, Jon Steven B.G. Haick, Bradley Paul L. Martin και Stephen L. Johnson. Ο κ. Wade Burton είναι αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa Investment Counsel, θυγατρικής της Fairfax με εξειδίκευση στις διεθνείς επενδύσεις, o κ. Bradley Paul Martin, είναι ανώτατο διοικητικό στέλεχος (Vice President) Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings. Ο S. Johnson είναι principal της WLRoss & Co. και ο κ. J. Haick είναι Senior Managing Partner της Brookfield Asset Management Inc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου