Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σαν τα σταφύλια Crimson του μυθικού βουνού των Ολύμπιων Θεών που παράγονται στην Πιερία, δεν έχει. . .

Αποτέλεσμα εικόνας για Σαν τα σταφύλια Crimson του μυθικού βουνού των Ολύμπιων Θεών που παράγονται στην Πιερία, δεν έχει. . .

Ένα ακόμη δισέλιδο αφιέρωμα - της εβδομαδιαίας, πανελλήνιας κυκλοφορίας, αγροτικής εφημερίδας Agrenda- για τον πρωτογενή τομέα της Πιερίας στο φύλλο του Σαββάτου 26 & Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου 2015. Το αφιέρωμα στο FARMINGREPORT της εφημερίδας είχε ως θέμα την καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού της ποικιλίας Crimson Seedless στους πρόποδες του μυθικού βουνό των Ολύμπιων Θεών, στην Πιερία.
Εκεί στους πρόποδες του Ολύμπου, 300 αμπελουργοί βάλθηκαν να κάνουν τα Crimson Seedless την καλύτερη καλλιέργεια, κερδίζοντας το «στοίχημα» για την αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα, λειτουργώντας οι περισσότεροι κάτω από την προστατευτική ομπρέλα της ομάδας παραγωγών Ζευς.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως δεν είναι μόνοι. Έχουν στο πλευρό τους, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, εντεταλμένο σε αγροτικά θέματα κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρη Ρουκά, όπου τα τελευταία χρόνια υλοποιούν την στρατηγική απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφίας Μαυρίδου, της ανάδειξης του πρωτογενούς τομέας παραγωγής, την σύνδεση της με το μυθικό βουνό. Ο στόχος είναι τα προϊόντα τους να αποκτήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία.
Η προσπάθειά τους αυτή ευδοκιμεί και με τη  συνεργασία των  τοπικών  φορών, όπως με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δίου Ολύμπου για τα αγροτικά θέματα κ. Διονύση Φόλιο.
Οι παραγωγοί Crimson απολαμβάνουν ικανοποιητικές τιμές, που ξεπέρασαν πέρυσι το 1 ευρώ και για την φετινή περίοδο περιμένουν να τσιμπήσουν ακόμα 20 λεπτά.

Το σημαντικό είναι ότι ο καταναλωτής απολαμβάνει αγροτικά προϊόντα της Πιερικής Γης άριστης ποιότητας. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι το 90% της παραγόμενης ποσότητας εξάγεται, καθιστώντας τα σταφύλια Crimson με την γλυκιά τους γεύση, την τραγανή υφή τους έναν από τους καλύτερους γευστικούς πρεσβευτές του τόπου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου